24 Eylül 2013 Salı

Gölün Kenarındaki Huzur: Como




İtalya'nın kuzeyinde yer alan Como gölü, romantik atmosferi nedeniyle her geçen gün daha da meşhur oluyor. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan göl çevresindeki kasabalar, sonbaharın gelmesi ile huzurlu bir havaya bürünüyor. Como'nun o romantik havasın baharda daha çok hissediliyor sanırım. Ayrıca otellerin fiyatları bu tarihte çok daha uygun oluyor. Como'nun ilk sıralarda yer alan otellerinin fiyatları oldukça yüksek ama oteller rüya gibi gerçekten!




Birçok tur şirketi Como'ya günübirlik ve yatılı turlar düzenliyor. Como günübirlik gezilir mi? Evet gezilebilir. Ama birşey anlar mısınız Como'dan, pek sanmıyorum. Aslına bakarsanız, bu kendine has bir havası olan göl kasabalarını kendi başınıza keşfetmek çok daha keyifli olur. "Como'ya nasıl gideceğiz kendi başımıza" derseniz eğer, onun da cevabı çok basit. Trenle! İtalya'da tren hatlarının çok iyi çalıştığını unutmayın. Neredeyse her noktaya trenle ulaşım mümkün. Milano'dan trene bindikten yarım saat sonra Como'da olabiliyorsunuz. Tren istasyonundan çıktığınızda isterseniz otobüs veya taksi ile (taksi biraz pahalıca oluyor) bütün kasabalara ulaşabiliyorsunuz. Diğer bir seçenek de sahile kadar yürüyüp hızlı deniz otobüslerine binmek. Sefer saatlerine önceden bakmak gerekiyor.

Como'nun içinde kalmanın pek anlamı olduğunu düşünmüyorum. Küçük cici bir kasabadan oluşuyor merkez. Como'nun o romantik havasını ve huzurunu, çevresindeki kasabalarda yakalıyorsunuz. Karşı kıyı inanın sizin taraftan inanılmaz gözüküyor. Hele bir de sonbaharsa, dağların zirvelerindeki hafif kar tabakası, görüntüyü daha da büyüleyici kılıyor. 

Belaggio, Como'nun büyük ve en hoş kasabalarından biri. Bizim kaldığımız Tramezzo'nun tam karşısı. Belaggio'da gezerken hava şansımıza çok güzeldi. Sonbahar güneşi insanın içini ısıtıyordu. Burada sahildeki kafelerden birinde oturduk. Arkadaşımız Ahmet Özer'in italyan usulü tiramisusundan iyi olmasın ama hayatımda yediğim en güzel tiramisuyu burada yedim! :)




Como'da otelin çok güzel ve odanın da göl manzaralı olması gerçekten fark yaratıyor aldığınız keyifte. Hele ki bizim gibi şanslı olup mehtaba denk gelirseniz, akşam manzara nefes kesici oluyor. Como'daki bu büyü ve huzur en az bir kere yaşanmalı derim.

Como ile ilgili daha çok bilgi almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz; isvecan@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder