26 Şubat 2014 Çarşamba

Markanız için bir video hayal edin, gerçek olsun!

Televizyon reklamlarının önüne geçen sosyal medya tanıtımları her geçen gün daha da önem kazanıyor. Artık şirketler televizyon reklamları için slot satın almaktansa sosyal medya reklamlarına ağırlık veriyor bile diyebiliriz. Görüntü kalitesi yüksek, etkileyici, paylaşıma yönelik videolar sosyal medyada paylaşım ve beğenme rekorları kırıyor. Böylece televizyon kanalında on saniyelik reklam için dolu para harcamadan, milyonlara ulaşılmış oluyor.

Amerika'da, sadece kurumsal video çeken şirketler tarafından yapılan "Corporate Video" işi, Türkiye'de de sosyal medyanın gücü nedeniyle önem kazanmaya başlıyor. Türkiye'de kurumsal video alanında etkileyici ve yüksek görüntü kalitesi ile ilgi çekici videolar yapan Vid-Corp Corporate Video sadece şirketlere ve markalara özel "tailor-made" videolar hazırlıyor. Tam anlamıyla kurumsal video alanında uzman olan
Vid-Corp, web sitesi videoları, fuarlara katılan şirketlerin fuar aktivitelerini gösteren videolar, şirket/marka tanıtım, etkinlik, eğitim videoları çekiyor. İsteğe göre sadece animasyon filmler de hazırlayabiliyor. Ayrıca isterseniz size özel müzik bile yapılıyor şirket tarafından.

Şirket ve markalara fotoğraf hizmeti de veren Vid-Corp, aynı zamanda sosyal medyanın gücünü de en etkili şekilde kullanıyor. Şirket/marka için hazırladığı filmi kendi sosyal medya sitelerinde promote edip şirketin kendini çok daha fazla kişiye duyurmasını sağlıyor. Ayrıca proje sırasında şirkete özel imajlar hazırlayıp bunları sosyal medyada paylaşarak promotinge çok önceden başlamış oluyor. Her zaman ilgi çekici olan kamera arkası fotoğraflar ise o videonun nasıl çekildiğine dair bilgi vermesi açısından ilgi çekiyor.

Şirket ve markalar bu filmleri kendi web sitelerinde, sosyal medya hesaplarında, müşteri ziyaretlerinde, basın toplantılarında, fuarlarda vb. kısaca istedikleri alanlarda kullanabiliyorlar. Etkileyici, kaliteli, size özel, farklı şirket/marka videolarınız için Vid-Corp Corporate Video'ya ulaşabilirsiniz.
www.vid-corp.com





5 Şubat 2014 Çarşamba

Bir masalın içinde kaymak: Dolomites





Türkler tarafından çok bilinmeyen bir masal diyarı Dolomites. Aslında Cortina d'Ampezzo dediğim zaman herkes "ah Cortina tabii" diyor. Ancak Cortina bu bölgenin küçücük bir parçası. Kuzey İtalya'da bulunan Dolomites 12 bölgeden oluşuyor; 1. Cortina d'Ampezzo 2. Plan de Corones/Kronplatz 3. Alta Badia 4. Val Gardena/Alpe di Siusi 5. Val di Fassa/Carezza 6. Arabba/Marmolada 7. Sextner Dolomiten-Alta Pusteria 8. Val di Fiemme/Obereggen 9. San Martino di Castrozza 10. Valle Isarco 11. Trevalli 12. Civetta
Bütün pistlerin uzunluğu 1200 km. Dolomites Ski-Pass ile bütün bölgelerden kayabiliyorsunuz. Tabii Dolomites çok büyük olduğu için bütün bölgelerden kaymak biraz zor bir hedef olur.

Kardan heykeller yarışması

San Vigilio kilise meydanı


Biz Kronplatz'da San Vigilio kasabasında kaldık. Aile işletmesi olan, içi tam dağ evi olarak otantik döşenmiş otelimiz de tatilin unutulmazlarındandı. Pistlere kolay ulaşım, yemeklerin oldukça lezzetli olması ve herkesin güler yüzlü olması tatilimizi daha da güzelleştirdi. Bir haftalık tatilimiz su gibi akıp geçti.

Müze gibi şömine bölümümüz

Otelimizde akşam yemeğinde masamız



Kronplatz'da pistler oldukça geniş ve rahat. Çam ağaçlarının arasından kaymak insanı dinlendiriyor. Alta Badia, Kronplatz'a en yakın bölge. Bu nedenle ikinci gün Piculin'e çıkarak, buradan kayak otobüsü ile Alta Badia bölgesine geçtik. Alta Badia'da da minik kasabaları ile masallar diyarı gibi. Burada birçok güzel restaurant ve otel bulunuyor. Hatta bu bölgede pistlerdeki bazı restaurantların yani "rifugio"ların katıldığı "Slope Food" denilen bir akım var. Slope Food, insanların paylaşarak yedikleri, uygun fiyatlı yemekler. Arlara Hut da bu akıma katılan "rifugio"lardan biri.

Piculin

Otobüsü beklerken Alta Badia pist haritası


Alta Badia'ya giden otobüs yolculuğu 20 dakika sürüyor. Kayma sürenize göre bir saate yakın zamanınızı alıyor Corvara ve Colfosco'ya ulaşmak. Minik kasabaların yanından geçerek yeşilin içinde kaymak inanılmaz bir keyif veriyor. "Sella Ronda" adı verilen, birçok kasabadan geçen ve tamamlaması 3,5-4 saate yakın süren ring parkura da Corvara'dan başlamak mümkün. Biz de Corvara'dan başladığımız turumuzu saat yönünün aksine dönerek yemek molamızla beraber 4,5 saatte tamamladık. Dönüş yolumuzda Kronplatz'a dönen son otobüse yetişmek için kayma hızımızı oldukça arttırmak zorunda kaldık ve biraz heyecan oldu. Ama Sella Ronda turunda aldığımız keyfe değdi doğrusu :) . Yemek molamızı (mecburen hızlı bir mola oldu) meşhur Emilio Comici'de verdik. Deniz mahsullü yemekleri ve dekorasyonu ile ünlü olan bu rifugio oldukça keyifliydi. Emilio Comici ile ilgili önemli bir ayrıntı vermeden geçemeyeceğim. Tuvaletleri bütün dünyada gördüğüm en modern, tasarım tuvaletlerdi! Eğer buraya giderseniz görmeden dönmeyin diyebilirim :)

Sella Ronda'da teleferiklerden birine binerken

 
Emilio Comici'nin içi
                   
Comici'de jumbo karidesli makarna
                                   

Sella Ronda kırmızı ve mavi pistlerden oluşuyor daha çok. Bizim yaptığımız saat yönünün aksine dönülen parkur diğerine göre daha zorlayıcı ve sportifmiş. Bunu parkuru yaptığımız akşam okuyup öğrenmemiz bizim için oldukça yararlı oldu (!) :). Parkurda kayakları sırtlayıp yurumek, eğimsiz yerde gitmeye çalışmak, arabaların geçtiği yoldan kayarak geçmek gibi sportif aktiviteler de bulunuyor. Parkuru tamamladığınızda "sonunda bitti!" diyorsunuz. Bu parkura yakın diğer bölgeler; Val gardena, Canazei, Arabba, Selva.

Başka bir günümüzü de Lagazuoi'den Armentarola'ya inişe ayırdık. Tabii Lagazuoi'ye gitmek için öncelikle Armentarola'ya yani Colfosco'ya kadar kaymak gerekiyor. Orada kişi başı 6 Euro'ya küçük minibüslerle Lagazuoi'ye gidebiliyorsunuz. Yol yaklaşık 20-25 dakika sürüyor. Biz şansımıza biraz kötü bir havada buraya gitmiş bulunduk. Ama yine de Rifugio Scotoni sayesinde buna da değdi :). Minibüsten indikten sonra bir teleferiğe binerek tepeye çıkıyorsunuz ve sonra uzun süreli kayış başlıyor. Şansımıza havanın tek kapalı olduğu gün o gündü biz oradayken ve o gün de Lagazuoi turuna denk geldi. Hava güneşliyken eminim çok daha keyifli bir parkurdur. Fazlaca inişi çıkışı olan bir pist. Hızlanıp çıkışı almanız gerekiyor sık sık. Sisli bir inişten sonra Rifugio Scotoni'de mola ve yediklerimiz bize ilaç gibi geldi. Ayrıca eminim çoğu kişi bu turu sırf Scotoni için yapıyor! Çünkü etleri inanılmaz lezzetli, içi çok güzel ve hep dolu! Bu nedenle öğlen gecikmeden gitmekte fayda var. Dönüşte son düzlüğü atların sizi çekmesiyle bitirebilirsiniz. İki sıra dizilen kayakçıları çamların arasından çeken atlarla bu kısa yolculuk keyifli ve unutulmaz oluyor. Kişi başı 2 Euro.                            
                                    
Rifugio Scotoni

Scotoni'nin içi
Scotoni ızgarası

Kronplatz bölgesinde kalırsanız Val Gardena, Val di Fassa, Arabba'ya geçip oradaki pistlerde kaymak oldukça zor. Çünkü liftlerin hepsi 16:30-17:00 arası kapanıyor. Bu nedenle Kronplatz'a dönmek biraz zaman açısından zor. Bir sene Kronplatz, bir sene Val Gardena bölgesinde kalınabilir diye düşünüyorum. Neden olmasın? :) Ayrıca Dolomites, Fransa, İsviçre ve Avusturya'ya göre oldukça hesaplı. Burası İtalya'dan çok Avusturya'nın etkisinde kalmış. İtalyan yemekleri yerine daha çok Avusturya, Alman yemekleri ile karşılaşıyorsunuz. Her yerde italyancadan çok almanca yazı bulunuyor. İnsanların iki ana dili var; italyanca ve almanca. Kartpostallardaki gibi manzaraların içerisinde kendinizi buluyorsunuz. Saat 15:00 gibi başlayan apre-ski'lerde daha çok bira içiliyor. İnsanlar kaymak kadar yeme içmeye de meraklı.

Kronplatz'ın tepesinden


Kronplatz'da öğle molası

İçilmeden dönülmemesi gereken yerel Lagrein şarabı

Bu masal diyarında kayak tatili organizasyonu ve daha çok bilgi için bana ulaşabilirsiniz: isvecan@gmail.com