13 Aralık 2013 Cuma

Kayak ve lezzet cenneti: Zermatt

Matterhorn ve Biz


Aralık ayı kayak keyfine çok az kaldığının habercisidir benim için. Biz bütün diğer tatiller gibi kayak tatilimizin organizasyonunu çok önceden yapıyoruz. Ama son dakikacılar için artık otellerde yer bulmak zor olsa da, bu sefer tavsiyem ZERMATT! Burası bir kayak ve lezzet cenneti. Hele bir de hava güzelse şansınıza, dönmek istemezsiniz benim gibi. 

Otelin odasından sabah Matterhorn'u selamladım


Zermatt'ın Matterhorn dağına bakınca şeklen çok tanıdık gelebilir. Çünkü meşhur çikolata Toblerone'un üzerinde bulunan dağ aslında Matterhorn. Bu meşhur kayak merkezinde size tavsiyem "international ski pass" almanız. Böylece zirveden İtalya'ya geçip Cervinia'da kaymanız mümkün. Zermatt sonrasında Cervinia'nın pistleri size az ve kısa gelebilir elbette. Ancak bir taşla iki kuş vurup İtalya'da da kayma fikri oldukça güzel. Ayrıca pistlerin tam ortasında bulunan İtalyan restaurantında kesinlikle öğle yemeği yemelisiniz! Tek kelimeyle şahane bir yer ve leziz yemekler. Rezervasyon yaptırmazsanız bizim gibi şansınıza güvenmeniz gerekiyor. Zermatt'ta öğle yemeği için bir başka adres vermek gerekirse, Chez Vrony! Hava çok soğuk olduğu için dışarıda oturmak her baba yiğidin işi değil. Ama içerisi cici bir dağ restaurantı ve yemekler bir rüya!



Zermatt bu güne kadar gördüğüm en şirin dağ kasabası. Film karelerinde fırlamış şekilde süslenmiş evler dört bir yanınızı sarıyor. Kasabada hayat akşamları da canlı. Yemek sonrası gidilecek birçok bar bulunuyor. Ayrıca çok meşhur bir krepçisi var. Hayatımda yediğim en pahalı ve leziz krepti o ayrı tabii. Zermatt'ta oteller, ski pass, restaurantlar oldukça pahalı. Mc Donalds kasabadaki en ucuz yiyecek yeri olmasına rağmen bir Big mac menü 40 TL civarındaydı! Ama gördüğüm en şirin Mc Donalds'tı. İsviçre'ye gidip peynir fondü yemeden dönmek tabii ki olmaz. Farklı olsun diye biz domates ve mantar fondü yedik. Şiddetle domates fondüyü tavsiye ederim.

Soldaki domates, sağdaki mantar fondü

Pistlere gelirsek; Rothorn, Gornergrat, Matterhorn Glacier Paradise, Schwarsee hepsi çok keyifli. Toplam 360 km pist uzunluğuna sahip olan Zermatt'ta güzel bir kayak tatili geçirmeniz dileğiyle...

Zermatt ile ilgili daha çok bilgi, yazı ve organizasyon için bana ulaşabilirsiniz; isvecan@gmail.com